2 kişilik
mlz:
1 tavuk gögsü
pide ekmek
domates salcası
tereyag
yogurt
tuz,karabiber,kırmızı biber, kekik
tavugumuzu buzluktan cıkarıyoruz,yeni aldıysak bikac saat biraz donana kadar buzlukta bekletiyoruz.ince dilimler halinde kesiyoruz bir tavaya alarak agzını kapatıp kendi suyunu salıp onu cekene kadar pişiriyoruz,
daha sonra 2 kasık sıvıyag ve ıkı kasık tereyag ilave edip kavuruyoruz rengi degişmeye başlayınca kekik kırmızı toz biber ve tuzunu ileve edip ,iki daha dönderip kapatıyoruz.
bir tavayada 3 yemek kasıgı domates salcası biraz sulandırıp karabiber tuz kırmızı biber,kekigini atıp onu kıvam alana kadar kaynatıyoruz
ekmekleri küp küp dograyıp tavaya iki kaşık sıvıyag ve 1 kasık tereyag koyup kırmızı toz biber atıp rnklendiriyoruz ve biraz kızartıyoruz (ctır olması için.)
tabaga ekmekleri alıp üzerine domates sostan bolca döküyoruz
tavukları da koyup kızdırılmış tereyag gezdiriyoruz
yanına yogurt ve közlenmiş biberle servis yapıyoruz afiyet olsun:))
birbirinden güzel denenmiş tariflerle burdayım:)))
birbirinden güzel denenmiş tariflerle burdayım:)))
26 Ağustos 2011 Cuma
26 Ağustos 2011 Cuma
tavuk iskender
2 kişilik
mlz:
1 tavuk gögsü
pide ekmek
domates salcası
tereyag
yogurt
tuz,karabiber,kırmızı biber, kekik
tavugumuzu buzluktan cıkarıyoruz,yeni aldıysak bikac saat biraz donana kadar buzlukta bekletiyoruz.ince dilimler halinde kesiyoruz bir tavaya alarak agzını kapatıp kendi suyunu salıp onu cekene kadar pişiriyoruz,
daha sonra 2 kasık sıvıyag ve ıkı kasık tereyag ilave edip kavuruyoruz rengi degişmeye başlayınca kekik kırmızı toz biber ve tuzunu ileve edip ,iki daha dönderip kapatıyoruz.
bir tavayada 3 yemek kasıgı domates salcası biraz sulandırıp karabiber tuz kırmızı biber,kekigini atıp onu kıvam alana kadar kaynatıyoruz
ekmekleri küp küp dograyıp tavaya iki kaşık sıvıyag ve 1 kasık tereyag koyup kırmızı toz biber atıp rnklendiriyoruz ve biraz kızartıyoruz (ctır olması için.)
tabaga ekmekleri alıp üzerine domates sostan bolca döküyoruz
tavukları da koyup kızdırılmış tereyag gezdiriyoruz
yanına yogurt ve közlenmiş biberle servis yapıyoruz afiyet olsun:))
mlz:
1 tavuk gögsü
pide ekmek
domates salcası
tereyag
yogurt
tuz,karabiber,kırmızı biber, kekik
tavugumuzu buzluktan cıkarıyoruz,yeni aldıysak bikac saat biraz donana kadar buzlukta bekletiyoruz.ince dilimler halinde kesiyoruz bir tavaya alarak agzını kapatıp kendi suyunu salıp onu cekene kadar pişiriyoruz,
daha sonra 2 kasık sıvıyag ve ıkı kasık tereyag ilave edip kavuruyoruz rengi degişmeye başlayınca kekik kırmızı toz biber ve tuzunu ileve edip ,iki daha dönderip kapatıyoruz.
bir tavayada 3 yemek kasıgı domates salcası biraz sulandırıp karabiber tuz kırmızı biber,kekigini atıp onu kıvam alana kadar kaynatıyoruz
ekmekleri küp küp dograyıp tavaya iki kaşık sıvıyag ve 1 kasık tereyag koyup kırmızı toz biber atıp rnklendiriyoruz ve biraz kızartıyoruz (ctır olması için.)
tabaga ekmekleri alıp üzerine domates sostan bolca döküyoruz
tavukları da koyup kızdırılmış tereyag gezdiriyoruz
yanına yogurt ve közlenmiş biberle servis yapıyoruz afiyet olsun:))