MLZ:
3 orta boy kabak
250 gr kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
2 domates yada (1 yemek kaşıgı salca)
karabiber ,tuz,kırmızıbiber
üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
kabakları soyup ortadan ikiye bölüyoruz ,tatlı kaşıgı yardımıyla ortasını alıyoruz
tuzlu suda 2 3 dk yumuşaması için haşlıyoruz
bir tavada kıymayı suyu cekene kadar pişirip yemeklik dogranmış soganla kavuruyoruz
2 diş sarımsagıda küçük küçük dograyıp onlada bi ceviriyoruz ,domatesini koyup suyunu cekene kadar pişiriyoruz.baharatını ekleyip altını kapatıyoruz
kabakları fırın kabına dizip içlerini harçla dolduruyoruz
1 yemek kaşıgı salcayı 1 bardak sıcak suyla acıp üzerine döküyoruz 200 225 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz 20 25 yeterlidir. cıkmaya yakın kaşar peynirini koyup kapatıyoruz afiyet olsun
birbirinden güzel denenmiş tariflerle burdayım:)))
birbirinden güzel denenmiş tariflerle burdayım:)))
7 Nisan 2011 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 Nisan 2011 Perşembe
kabak sefası ( bulgur pilavı eşliğinde) :)
MLZ:
3 orta boy kabak
250 gr kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
2 domates yada (1 yemek kaşıgı salca)
karabiber ,tuz,kırmızıbiber
üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
kabakları soyup ortadan ikiye bölüyoruz ,tatlı kaşıgı yardımıyla ortasını alıyoruz
tuzlu suda 2 3 dk yumuşaması için haşlıyoruz
bir tavada kıymayı suyu cekene kadar pişirip yemeklik dogranmış soganla kavuruyoruz
2 diş sarımsagıda küçük küçük dograyıp onlada bi ceviriyoruz ,domatesini koyup suyunu cekene kadar pişiriyoruz.baharatını ekleyip altını kapatıyoruz
kabakları fırın kabına dizip içlerini harçla dolduruyoruz
1 yemek kaşıgı salcayı 1 bardak sıcak suyla acıp üzerine döküyoruz 200 225 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz 20 25 yeterlidir. cıkmaya yakın kaşar peynirini koyup kapatıyoruz afiyet olsun
3 orta boy kabak
250 gr kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
2 domates yada (1 yemek kaşıgı salca)
karabiber ,tuz,kırmızıbiber
üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
kabakları soyup ortadan ikiye bölüyoruz ,tatlı kaşıgı yardımıyla ortasını alıyoruz
tuzlu suda 2 3 dk yumuşaması için haşlıyoruz
bir tavada kıymayı suyu cekene kadar pişirip yemeklik dogranmış soganla kavuruyoruz
2 diş sarımsagıda küçük küçük dograyıp onlada bi ceviriyoruz ,domatesini koyup suyunu cekene kadar pişiriyoruz.baharatını ekleyip altını kapatıyoruz
kabakları fırın kabına dizip içlerini harçla dolduruyoruz
1 yemek kaşıgı salcayı 1 bardak sıcak suyla acıp üzerine döküyoruz 200 225 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz 20 25 yeterlidir. cıkmaya yakın kaşar peynirini koyup kapatıyoruz afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder