mlz:
1 kg süt
9 kaşık irmik
10 kaşık şeker
2 yemek kaşıgı hindiztan cevizi
1 yemek kaşıgı margarin
1 paket vanilya
jölesi için:
3 su bardagı meyve suyu
2 yemek kaşıgı nişasta
5 yemek kaşıgı toz şeker
yapılışı:
süt şeker nişastayı pişiriyoruz,margarin vanilya ve hindistan cevizini koyup mikserle cırpıp ıslatılmış herhangi bir kabımıza koyup dolapta dinlendiriyoruz
jöle mlzmesinide karıştırıp pişirerek bi kenarda bekletiyoruz
servis yapacagımız zaman jöleyi cırpıp pürüzsüzleştiriyoruz, ve tatlımızla ikram ediyoruz afiyet olsun;)
birbirinden güzel denenmiş tariflerle burdayım:)))
birbirinden güzel denenmiş tariflerle burdayım:)))
8 Nisan 2011 Cuma
8 Nisan 2011 Cuma
portakal jöleli irmik muhallebisi:)
mlz:
1 kg süt
9 kaşık irmik
10 kaşık şeker
2 yemek kaşıgı hindiztan cevizi
1 yemek kaşıgı margarin
1 paket vanilya
jölesi için:
3 su bardagı meyve suyu
2 yemek kaşıgı nişasta
5 yemek kaşıgı toz şeker
yapılışı:
süt şeker nişastayı pişiriyoruz,margarin vanilya ve hindistan cevizini koyup mikserle cırpıp ıslatılmış herhangi bir kabımıza koyup dolapta dinlendiriyoruz
jöle mlzmesinide karıştırıp pişirerek bi kenarda bekletiyoruz
servis yapacagımız zaman jöleyi cırpıp pürüzsüzleştiriyoruz, ve tatlımızla ikram ediyoruz afiyet olsun;)
1 kg süt
9 kaşık irmik
10 kaşık şeker
2 yemek kaşıgı hindiztan cevizi
1 yemek kaşıgı margarin
1 paket vanilya
jölesi için:
3 su bardagı meyve suyu
2 yemek kaşıgı nişasta
5 yemek kaşıgı toz şeker
yapılışı:
süt şeker nişastayı pişiriyoruz,margarin vanilya ve hindistan cevizini koyup mikserle cırpıp ıslatılmış herhangi bir kabımıza koyup dolapta dinlendiriyoruz
jöle mlzmesinide karıştırıp pişirerek bi kenarda bekletiyoruz
servis yapacagımız zaman jöleyi cırpıp pürüzsüzleştiriyoruz, ve tatlımızla ikram ediyoruz afiyet olsun;)