mlz:
5 patlıcan
200 gr kıyma
1 sogan
2 yeşil biber
2 domates
2 diş sarımsak
maydanoz baharat
patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz
ortasından biraz bıcakla gecip kurulayıp
kızdırılmış sıvıyagında hertarafı biraz kızartıyoruz
soguması için bir kenara alıyoruz.
kıymayı tavaya alıp suyu cekene kadar pişiriyoruz daha sonra yemeklik dogranmış sogan ve biberi sarımsagıda ekleyip birazda zeytinyagıyla kavuruyoruz ,domates ve baharatlarını atıp onlarlada biraz pişiriyoruz altını kapatıp kıyılmış maydanoz ekliyeyip bir karıştırıyoruz
patlıcanların kesik agzını kaşıkla biraz acarak iç harcı dolduruyoruz
bir borcam yada fırın kabıma hepsini dizip salca az zeytinyagı ve suyla inceltip döküp önceden ısıtılmış 200 derecede pişiriyoruz 15 dk yeterli
afiyet olsun
Merhaba canım, karnıyarık ve pilav çok nefis görünüyor.Eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle kal...
cok teşkkür ederim sevgiler:))..
YanıtlaSil